11 януари – Световен ден на думата „Благодаря“


            Идеята на днешния ден е насочена към хората, които заслужават да им кажем “Благодаря”! Българският език най-добре отразява същността на тази дума – „дарявам благо, добрина, добро“. Тя е ценен дар за този, който я изрича и за този, към когото е отправена. Думата доставя радост, показва внимание, кара хората да се чувстват по-добре.

        Отбелязването на този ден е нова инициатива на Ученическия съвет и беше организирана в двете сгради на СОУ ,,В.Левски“.

В начален етап г-жа Анастасия Георгиева-  педагогическият съветник в училището, проведе беседа с учениците от 3 клас за силата на  вълшебната дума ,,Благодаря“. Беше представена и презентация.

За учениците от прогимназиален и гимназиален етап учениците поставиха  кутия за благодарности към приятели, учители и близки, а сградата беше украсена с пъстри картички с думата ,,Благодаря“, написана на различни езици.

   
През този ден имаше много щастливи и усмихнати хора, а организаторите се надяват отбелязването на този ден да се превърне в традиция!

Всеки ден ни предлага причина за благодарност и ние трябва да търсим тези специални моменти. Да казваме думата „Благодаря”, която ни струва толкова малко, а дава толкова много!

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.