Успех


За първи път ученик от езиковите паралелки на СОУ „Васил Левски”, гр. Крумовград бе класиран за участие в националния кръг на VІ Многоезично състезание на МОМН.

За трета поредна година в училището ни се провежда областен кръг на Многоезичното състезание, организирано от МОМН. Нашите ученици се състезават в две групи: английски език /немски език и английски език /френски език. Форматът на състезанието е комплексен: проверяват се уменията за слушане с разбиране и четене с разбиране, от една страна, а от друга страна, уменията за писане на два вида текст – съставяне на преразказ и есе. Състезателите слушат текст на немски/френски език и после го преразказват на английски език писмено, а  при другия компонент четат текст, даден им на немски/френски, след което пишат есе, в което излагат собствено мнение по проблем, заложен в текста.

В областния кръг на състезанието взеха участие 15 ученици от нашето училище. За националния кръг бе класирана Марияна Евгениева Кючукова от Х „е” клас. На 27.01.2011 год., в гр. Перник се проведе VІ Национално многоезично състезание. Участието на Марияна Кючукова е първият сериозен пробив в национална изява на наши ученици в областта на чуждоезиковото обучение. На състезанието тя представи не само своите знания и умения, но и като цяло чуждоезиковото обучение в нашето училище и в областта, заедно с още двама представители от нея – по един от ГПЧЕ „Христо Ботев” и от СОУ „П. Р. Славейков” гр. Кърджали.

Публикувано в Новини с етикети , . Постоянна връзка.