Уважаеми зрелостници, на добър път!


Изпратихме ВИПУСК 2015. Седемдесет и двама абитуриенти на СОУ „Васил Левски”– Крумовград, за последен път влязоха в своето празнично украсено училище, в своята класна стая със своите класни си ръководители: Виолета Милкотева на ХІІ”а” клас – профил „Природоматематически”, Здравка Пачева на ХІІ”б”- профил „Технологичен – Туризъм” и Карамфила Милчева на ХІІ”е”- профил „Чуждоезиков”. Тези последни минути заедно не бяха минути за обучение и възпитание, а минути за благодарности и обещания за бъдещи срещи.
    

Пред входа на училището ги посрещнаха техните учители и родители, близки приятели и съграждани. Директорът на училището Цветан Терзиев поздрави абитуриентите и от името на педагогическата колегия, изрази увереност, че изпращаме конкурентно способни, знаещи и можещи млади хора, които ще посрещат достойно предизвикателствата на живота и реализацията им ще бъде успешна. Директорът награди Регина Борисова, Илияна Александрова, Десислава Петрова и Симона Тодорова, пълни отличници през целия курс на обучение, и призова абитуриентите да не забравят, че са възпитаници на училище със 101-годишна история, да го помнят и прославят с успехите си! По стара народна традиция плисна пред тях менче вода и им пожела да им върви като по вода.

Аз като класен ръководител със сигурност бях много развълнувана от раздялата с абитуриентите, на които пожелах да бъде лек и спорен пътят им, да бъдат щастливи, постигайки мечтите си.

Музикален поздрав към абитуриентите отправи  детска вокална група с ръководител г-н Митко Карамфилов.

Десислава Петрова от ХІІ „а” клас имаше честта да произнесе слово от името на випуска и, обръщайки се към преподавателите, подчерта: „Благодарим Ви, че ни превърнахте в зрели хора, които имат силата и вярата да отстояват мечтите си!”

Абитуриентите се простиха с училищното знаме, последваха  снимки, поздравления, пожелания…

Тържеството завърши, а зрелостниците, удовлетворени от постигнатото и обнадеждени за бъдещето,  поеха по своя житейски път,  по пътя към  мечтите си…

 Карамфила Милчева

 

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.