24 МАЙ- ПРАЗНИК НА СЛОВОТО, НА ЗНАНИЕТО И НА КУЛТУРАТА ПРАЗНИК НА МЛАДОСТТА И ЗРЕЛОСТТА


По случай най-светлия български празник в СОУ ”Васил   Левски” бяха проведени различни извънкласни дейности и тържества.

Учениците от 8 клас организираха своите Дни по родолюбие, посветени на 1330-годишнината от създаването на БЪЛГАРСКАТА  ДЪРЖАВА и 1148 г. от написването на славянската писменост.

          1. Час, посветен на Кирил и Методий,  под наслов:

”…и ний сме дали нещо на светът

и на вси словени книги да четат.”

Иван Вазов

 

2. Знаете ли български език?

/състезание-решаване на тест/

3. Поклон, първоучители!

/уреждане на изложба, обявяване на резултатите от

състезанието и връчване на награди

 

4. Обичам те, мой роден край!

/екскурзия до гр. Ивайловград/

На  18. 05. 2011 г. ученици от началния етап проведоха  „Празник на английския език”, който се превърна в истински празник на знанията и уменията. Учениците бяха прекрасни и певци, и актьори , и рецитатори, и танцьори, а публиката ги аплодира възторжено.

12 МАЙ – бе Денят на зрелостниците, в който те се разделиха със своето училище, със своите учители, със своето детство.

Директорът на училището, Цветан Терзиев, поздрави абитуриентите, награди изявилите се в учебната и в извънкласната дейност и пожела на всички здраве и успехи в живота. 12 – класниците отправиха своите прочувствени приветствени слова към учителите, връчиха подаръка си за училището и развълнувани се простиха с училищното знаме. Те бяха изпратени от ученици и гости и с аплодисменти, и с малко тъга от раздялата.

Този ден се превърна в истински празник на младостта и зрелостта.

24 МАЙ- Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура започна с музика в 9.15 часа в двора на училището.

Директорът на училището поздрави с празника общоучилищния колектив и прочете ПОЗДРАВИТЕЛНИЯ АДРЕС от министъра на  образованието, младежта и науката, Сергей Игнатов. Бяха наградени учениците, заели призови места в състезания, олимпиади и конкурси, проведени през учебната година.

Ученици и учители в стройни блокове се отправиха към площада и, развявайки цветя и знамена, се включиха в шествието по случай празника.

Тържеството продължи с концерт на фолклорен ансамбъл  и завърши с народни хора.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.