Напред и нагоре от 1975 г., та до днес!


Отново до връх Околчица и отново на върха е туристическият отряд „Димитър Петков” от СОУ „Васил Левски” в град Крумовград, класиран на първо място в Националния туристически поход, посветен на 135-годишнина от героичния подвиг на Ботев и неговата чета.

От 27 до 02. 05.2011г. участниците в похода ”По стъпките на Ботевата чета” извървяха трудния, но славен път от Козлодуй до Околчица. В маршрута бяха включени забележителности от движението „Опознай България – 100 национални обекта”. В него участваха ученици от цялата страна. В крумовградския отряд се включиха ученици от ІХ, Х и ХІ клас. Те впечатлиха всички със своя ентусиазъм по време на преходите, със своята дисциплина и инициативност в състезания и викторини, очароваха със своята позитивност и интелигентност. Със своята изключителна физическа издръжливост и приповдигната емоционалност спечелиха симпатиите дори на своите съперници. Те бяха оценени по достойнство. Журито им присъди всички възможни първи места: за дисциплина, за екология и за спортно-туристически игри. Те бяха комплексните победители. Тази победа  е не само повод за радост и гордост от постигнатото, тя е преди всичко продължение на традицията, тя е поета и изпълнена отговорност, тя е пример за подражание, който ще води бъдещите туристи по Ботевите стъпки.

От далечната 1975 година до днес отрядът изминава дълъг и победоносен път в похода, следвайки Ботевите стъпки, докосвайки се до Ботевите идеи за свобода и независимост. Първите вече са зрели жени и мъже, чиито деца вървят по техните стъпки, защитават техните постижения и утвърждават доброто име на отряда, на училището, на града. Отрядът се превръща във водещ сред останалите участници, отряд със свой облик и безспорен авторитет, който внушава респект и уважение.

Публикувано в Новини с етикети . Постоянна връзка.