Детски етнофестивал – истински празник на танците, на красотата и духовността!


За  XVI-та  година на 31 май и  на 1 юни в с. Минерални бани, област Хасково се проведе  етнофестивалът „Децата на Балканите – с духовност  в Европа”,  организиран от КНСБ и Сдружение „Да запазим децата“. Състезаваха се над 1500 деца, представители на различните етнически групи в България, Молдова, Сърбия, Македония, Босна и Херцеговина  на възраст от 5 до 18 г.

22В този невероятно пъстър, красив и жизнерадостен празник на изкуството и традициите  се включи и  танцовият  състав „Пъстра китка“ към СОУ“ Васил Левски“- Крумовград. Танцьорите  и от двете възрастови групи с ръководители  Даниела Бояджиева  и Йорданка  Мамирева спечелиха 11аплодисментите на публиката със своята непринуденост, жизнерадост и прецизност  при изпълнението на танците.

Но изпълнението на участниците от първата възрастова  група  с ръководител Д. Бояджиева беше неотразимо, внушително и въздействащо! 

Със своя танц „Райна княгиня“ те заслужено спечелиха  симпатиите и на журито, и на публиката и очаквано заеха престижното второ място в своята възрастова група.

Честито! С пожелание за нови участия и нови успехи!

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.