Вечер, която нашите таланти посветиха на Левски


Февруари! Преди 144 години един Апостол славен бил обесен и вярно е, че подвиг се родил, песни се родили, стихове звучали  за възхвала! На 14.02.2017 г. за пореден път  СУ „Васил Левски”- Крумовград организира Вечер на талантите, посветена на Апостола. Рецитатори, певци, танцьори и актьори  припомниха неговите идеали, славиха и възхваляваха неговия подвиг чрез своите прекрасни   изпълнения.

Талантът е магия странна,
велико чудо, няма спор,
във тъмна нощ, благоуханна
прелита като метеор.

Душите наши озарява,
изгаря всичко с огнен плам,
като комета преминава
във звездния небесен храм.

Водещите Михаела Манолова и Адриан Дуралиев, ръководени от г-жа Шенай Хасан, откриха вечерта на способните и даровитите, на чувствителните и емоционалните, с една дума – на талантливите. На таланта не може да се подражава. Във всеки истински талант има нещо съвършено, своеобразно. Най-напред присъстващите в залата бяха изненадани от интересните опити на талантливите  ни физици с ръководител г-жа Лейла Ахмед.

IMG_8152   IMG_0646    IMG_0656

 Изпълненията на нашите певци  показаха, че пеенето е страхотно изкуство, за него не се изисква само дарба, но и упорит труд. Вълнуващо и вдъхновяващо прозвучаха  песените  „Мечти“  в изпълнение на ученици от ІІІ клас с ръководител г-жа  Кръстина Йорданова, „ Дай си ма майчинко“, изпята  от  Микаела Алексиева, и изпълнението на талантливата Микаела Чолакова, а  Захари Даматов и Йелиз Хаджиахмед с ръководители г-жа Надежда Арсова и г-н Митко Карамфилов  представиха съвременна интерпретация на  песента „Стани, стани Тодоре“. Последва и изпълнението на Мине Ибрям и Мюмюне Осман с ръководител г-н Валентин Грозданов.

IMG_0660  IMG_0690  IMG_0692

IMG_8132  IMG_8148  IMG_8153

 Волните таланти от ІІ г клас с ръководител Анка Топалова  представиха скеча „Чедото“  и стихотворението „Обесването на Васил Левски“.

 Оказа се, че талант е не само да можеш да пееш и танцуваш, а да можеш да говориш и чужди езици.  Песен за котарака магьосник, гатанка  и драматизация на „Котаракът в чизми“ на английски език изпълниха  малките възпитаници на г-жа Анка Иванова и г-жа Станка Михайлова. Под ръководството на  г-жа Шенай Хасан група петокласници изпяха песен на английски.

Много емоции у присъстващите в залата предизвикаха и танцовите изпълнения. Не само най-българският танц – народният – в изпълнение  на танцов състав „Пъстра китка“  с ръководител г-жа Йорданка Мамирева, но и красивият,  модерен танц на Теодора Симеонова приповдигнаха доброто настроение в залата и бурно бяха аплодирани.

 Всички таланти, които участваха в този концерт, подариха  на нашите  съграждани една талантлива вечер, създадоха прекрасно настроение и заслужено получиха възхищението и аплодисментите на публиката.

Всеки присъстващ отнесе частица прекрасна емоция от нашия празник у дома, имаше повод за връщане към миналото и размисъл за настоящето и бъдещето!

 

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.