Левски – пример за всеки!


През 2017 година се навършват 180 години от рождението на най-предания син на България и 144 от неговата гибел! Но той е жив и днес във всяко българско сърце, което съхранява спомена за него и  като революционер, и като обикновен човек, изпълнен с жизненост, със сила на духа и воля за победа.

IMG_0409На 07.02.2017 г.  по инициатива на СУ „В.Левски” – Крумовград беше организиран турнир по баскетбол, посветен на Апостола. В състезанието участваха ученици от две възрастови групи: младша възраст – 5-7 клас и старша възраст от 8-10 клас. Освен отборите от нашето училище  в надпреварата се включиха и  представители от СУ „П.Р.Славейков“ – гр. Кърджали и СУ „Антим I“  – гр. Златоград.

IMG_0467Срещите бяха оспорвани и всички играчи се бореха лъвски за победата.  Играеха твърдо, проявиха издръжливост и воля, за да стигнат до финала. Победата спечелиха най-подготвените и най-борбените –отборите от СУ „П.Р.Славейков“. Възторжената публика приветства всяка битка за топката и всяка отбелязана точка. Тя поздрави и треньорите, и състезателите за достойната им спортсменска игра.

IMG_8072

IMG_8069

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.