В чест на патронния празник на СУ „Васил Левски“


21В чест на патронния празник на СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград бяха организирани много  дейности – конкурси, състезания, спортни мероприятия  и др. Вечер на талантите   и тържествен концерт бяха проведени на сцената на ЦПЛР/ОДК. Част от сценичните изяви бяха подготвени от учениците, участващи в групи по проект „Твоят час“. Драматизация на приказката „Котаракът в чизми“ представиха четвъртокласниците от група по интереси „Английският език  – интересен и забавен“ с ръководител Станка Михайлова. Малките артисти пресъздадоха на сцена действията на героите на английски език. Маските и костюмите бяха изработени от  участниците в групата  със съдействието на техните родители.

 Учениците от 3 клас, участници в   групата по интереси „Играй и учи  английски  език“ с ръководител  Анка Иванова,  също се включиха във вечерта на таланта с  желание и ентусиазъм. Те се представиха пред публиката с изпълнение на  английската  песен „Котаракът  магьосник“ и гатанка -закачка.

22Учениците от IV„б” клас, участници в групата по интереси „Чета, разказвам, драматизирам“ с ръководител Николина Иванова, взе участие в тържествения концерт с поетичен рецитал „Насаме с Апостола“. Представена бе и презентация, посветена на живота и делото на Апостола. „Левски живее в нас” бе мотото на представянето на учениците. Четвъртокласниците  накараха присъстващите още веднъж да се преклонят пред великото дело на Апостола, да осмислят неговата саможертва и да следват примера му.

 

16730329_1319869008083491_6106694258911841560_n  Първа  публична изява бе и участието на групата за родопски народни песни “ Родопа пее“ по проект „ Твоят час“  в празничния тържествен концерт, посветен на патрона на СУ “ Васил Левски“ гр. Крумовград с ръководител Анка Топалова.

 

Учениците представиха родопската народна песен “ Рипни, Калинке, да тропнеме“. Изпълнението на  закачливата  народна песен предизвика аплодисментите на публиката. Учениците от групата участват с голямо желание и показаха много добро певческо и сценично поведение.  Имат подкрепата и на своите родители, които желаят да продължат развитието на традициите в народното творчество и по – точно  народното пеене в родопския край.

23На 18.02.2017 година от 09.00 часа във физкултурния салон се състоя публична изява на групите по интереси, които са формирани от ученици от 4-те класове: Клуб „Баскетбол“ с ръководител – г-жа Пенка Манолова и Клуб „Обичам тази игра“ с ръководител г-н Румен Костов. Учениците демонстрираха наученото до момента – стрелба от място с две ръце от гърди, контраатака и усвоените технически сръчности за изпълнение на изучените основни тактически действия в защита – пласиране и отнемане на топката. Участниците проявиха голям ентусиазъм в играта, а родителите съпреживяха спортната емоция. Изявата също бе част от програмата с  дейности, посветени на Апостола.

 

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.