СУ „Васил Левски” – Крумовград – първенец в Националния туристически поход, посветен на Ботев


През 2017 год. по случай 141-та годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета под патронажа на Президента на Република България Румен Радев се проведе Националният туристически поход „По пътя на Ботевата чета Козлодуй –Околчица“.
За поредна година в него се включи и туристическият отряд  „Димитър Петков“, създаден  през 1974 г. в  СУ „Васил Левски”  – Крумовград.  Отряд, който за крумовградчани  се превърна  в символ на родолюбието,  в символ на силата на духа и на приятелството.  За стотиците млади хора, участвали в неговата дейност, той е школа за формиране на характера, училище за човещина и пример как трябва да се носи отговорност. Колекцията от награди е богата,  завоюваните купи, грамоти, значки и плакети са не само повод за гордост, но и отговорност за новите момчета и момичета, участвали   в  похода. От 27 май до  02 юни 2017г. те изминаха 120-километровия „Ботев път” и доказаха, че са достойни последователи на Първите, поели по този маршрут. И отново са на върха – комплексни първенци в крайното класиране!

      

В последния ден от 71- вия Национален туристически поход, се извършва класиране и награждаване на участниците (групово и индивидуално), по критериите Дисциплина, Спортно –туристически игри и Екология.
В походната колона  нашите млади  туристи се отличават  със своята безупречна дисциплина, с позитивните си послания и родолюбивите си изпълнения.Те привличат останалите участници със своята отзивчивост и отговорност, със своята любов към природата и креативност. В спортно –туристическите игри показват бързина, ловкост и комбинативност. Недостижими  са както в индивидуалните, така и в колективните участия.
По третия показател  предприемат инициативи  не само да опазват, но и да  подобряват  природната среда. И признанието не закъснява – купа и грамота за първото място, а за Милен  Манолов  –  значка „10 поредни участия” като ръководител на отряда.

Участието на туристическия отряд  в традиционния поход  се реализира благодарение и на финансова помощ от  г-жа Себихан  Мехмед – кмет на община Крумовград.

Ръководството на училището благодари на всички  участници, учениците и техните ръководители Даниела Гунчева, Милен Манолов, Митко Карамфилов и Росен Красев.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.