На добър час, Випуск 2019 при СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград!


15 май 2019 година бе един изключително специален ден за Випуск 2019. Прекрасен майски празник – на усмихнатите, красиви и умни млади хора – изпълнени с мечти, амбиции, сили, здраве, любов. Ден, изпълнен с радост, вълнение и, разбира се, малко тъга. Последният училищен звънец беляза края на ученическите години и началото на едно ново пътешествие – живота.

Учители и ученици, родители и гости превърнаха в празник изпращането на Випуск 2019 година. С аплодисменти всички посрещнаха 77 зрелостници заедно с техните класни ръководители – Виолета Милкотева, Здравка Пачева и Шенай Хасан.

В своята реч по случай изпращането директорът г-н Цветан Терзиев се обърна към зрелостниците с думите: „Никога не забравяйте и се гордейте, че сте част от 105-годишната история на ИНОВАТИВНО Средно училище „Васил Левски” – Крумовград. Бъдете отговорни и достойни хора, бъдете толерантни и трудолюбиви! Бъдете здрави и успешни! Превърнете трудностите в победи, а мечтите си в реалност! Не се отказвайте от тях. Борете се за тях. Вярвайте, успехът е в самите Вас!“ Пожела им здраве и попътен вятър, с лекота да преодоляват трудностите и да съхранят човешкото в себе си.

Директорът поздрави педагогическата колегия за доказания професионализъм, благодари на родителите за тяхната отзивчивост, подкрепа и за доверието към учителите и служителите в него.

Тържественото изпращане продължи с ритуал по предаване на знамето на училището-символ на духа. От името на ръководството на СУ „Васил Левски” беше изказана благодарност на знаменната група за достойното изпълнение на почетното задължение и защитаване името и престижа на училището и пожелаха на новата група да носи гордо знамето и да пази светостта му.

Изявилите се дванадесетокласници получиха грамоти и предметни награди за отличен успех, активна извънкласна  и спортна дейност. Фолклорна група „Карамфилче“ с ръководител маестро Митко Карамфилов поздрави наградените зрелостници с песента „А, бре, юначе каматно“.

Трогателен поздрав към всички учители и благодарност за тяхната всеотдайност изказаха учениците от 12-ти клас.

От името на класните ръководители на ХІІ клас, послание към зрелостниците отправи госпожа Виолета Милкотева, която сподели, че ги изпращат с много обич и сдържана тъга. Пожела им да бъдат здрави, позитивни, изпълнени с мечти и силни, за да ги постигат, да съхранят емоциите, приятелите и мечтите си. На раздяла им каза: „Бъдете добри хора ! Дарявайте любов!“

Приветствия отправиха Катя Чолакова – от името на родителите на зрелостниците, госпожа Станка Михайлова – от името на педагогическия колектив и Георги Карапавлов- бивш възпитаник на Средно училище “Васил Левски“.

Специален поздрав поднесоха и най-малките им последователи – първокласниците Димитър Михайлов, Есра Байрам и Дарина Димитрова, а зрелостникът Адриан Дуралиев им  връчи символичен дървен ключ на знанието с посланието да трупат знания, които ще им вдъхват самочувствие и кураж, да откриват нови непознати светове и да бъдат победители. Пожела им: „Не се огъвайте пред трудностите, а ги приемайте като поредното предизвикателство. Бъдете силни и упорити и носете с достойнство името на училището“.

Дванадесетокласниците се разделиха със знамето на училището на фона на стихотворението „Раздяла“ и музиката на популярни български песни -„Един неразделен клас”, „Клетва”, „Приятели” .

На добър час, Випуск 2019!

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.