ТУРИСТИЧЕСКИ КЛУБ „ДИМИТЪР ПЕТКОВ“ КЪМ ИНОВАТИВНО СРЕДНО УЧИЛИЩЕ“ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – КРУМОВГРАД ОТБЕЛЯЗА СВОЯ 45-ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ С УЧАСТИЕТО СИ В 73-ти НАЦИОНАЛЕН ТУРИСТИЧЕСКИ ПОХОД „ ПО ПЪТЯ НА БОТЕВАТА ЧЕТА“


Тази година туристически клуб „Димитър Петков“ към Иновативно СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград чества 45 години от създаването си и отбеляза 44 участие в 73-ти Национален туристически поход “ По пътя на Ботевата чета“.

В навечерието на своя 45-годишен юбилей туристическият отряд „Димитър Петков” защити името на своя патрон и съгражданин, изявен алпинист, загинал по време на тренировъчен лагер на връх Хиндукуш в Афганистан. Отрядът измина дълъг път в своето израстване, но още по-значима е следата, останала през годините в съзнанието на стотиците участници в похода, на техните ръководители и съграждани.

От 28.05. до 01.06.2019г. походниците извървяха пътя на четниците от Козлодуй до лобното място на Ботев и с минута мълчание почетоха паметта на загиналите герои. По време на целия поход нашите туристи показаха завидна дисциплина и организираност по време на движение и в лагера, активност в организираните допълнителни мероприятия. И тази година нашите момичета и момчета превъзмогнаха трудностите по време на дългите преходи и доказаха  силата на своя характер и  своя борчески дух, наследени от техния патрон.

Ръководителите им – Даниела Гунчева, Милен Манолов и Росен Красев ,  бяха винаги с тях, в изпитания и радости, съобразявайки се с регламента за провеждането на похода .

Незабравими спомени оставиха изпълнението на песента “Кой уши байряка“ от Ралица Семова, поетичният рецитал посветен  на Христо Ботев, есето на Адриан Дуралиев, както и хореографията и прецизното изпълнение на народния танц.

 

 Туристически клуб “Димитър Петков“ заслужено спечели І-во място в най-важната категория – дисциплина. Поддържаше лагера си в отлично  състояние според изискванията и се представи добре в категория- екология. Найден Тенев бе отличен при награждаването. Заслужено 2-ро място грабна в категория- спортни игри.

Повече от четири десетилетия отрядът продължава достойно да носи името на своя патрон Димитър Петков. Продължава да прославя името на родното училище. Продължава да печели първите места, да  демонстрира  усърдие,  отлична подготовка и огромна воля за победа, затова всяко завръщане от участие, се превръща във всеобщ празник.

 

Ръководството на училището благодари на всички участници за достойното представяне и им пожелава нови победи!

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.