БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ФОЛКЛОРНА ГРУПА „ПЪСТРА КИТКА” КЪМ СУ”ВАСИЛ ЛЕВСКИ”-КРУМОВГРАД НА XI ЕВРОПЕЙСКИ ШАМПИОНАТ ПО ФОЛКЛОР „ЕВРО ФОЛК 2019“


От 27 Юни – 7 Юли 2019 година в Несебър,  к.к. Слънчев бряг, Св. Влас и Поморие се провежда европейски шампионат по фолклор „Евро фолк 2019”.Журито използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF.

Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Европейският шампионат по фолклор „Евро фолк 2019”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.

Основна задача на организаторите е даването на възможност за изява на творческите колективи и включването им в една конкурсна програма, определяща най-добрите от тях и пропагандиране на призьорите чрез излъчване в Европейския телевизионен ефир.

   

За първа година в шампионата участва и танцовият състав „Пъстра китка” към СУ”Васил Левски”- град Крумовград с ръководител Йорданка Мамирева. Той е създаден през октомври 2013г. по проект „Мултиклуб Една земя една сцена“ като ателие. Нашите танцьори взеха участие на три сцени- в Несебър,к.к. Слънчев бряг и Свети Влас в надпревара с 15 състава в тяхната възрастова група.Изпълниха три танца-„Джиновско”, Стамена” и „Тракийска младост” и спечелиха бронзов медал.

Дните, през които се състезаваха танцьорите, се превърнаха в празник на интернационалното културно многообразие. Те намериха и нови приятели,обединени от една кауза-магията на фолклора!

Карамфила Милчева

 

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.