Успех за Иновативно СУ „Васил Левски“ – Крумовград на международното състезание „Бобър-България”


За поредна година ученици от СУ „ Васил Левски“ – Крумовград  участваха в състезанието „Бобър-България“, което е част от Международното състезание „Бобър“ по информатика и компютърна грамотност. В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България и Института по математика и информатика при БАН. Организаторите оповестиха резултатите от on-line състезанието, което се състоя на 10 ноември 2019 г. Във възрастовата група VIIІ – ІX клас участниците са били 227, предимно възпитаници на математически и природоматематически гимназии.

Учениците  от девети клас, с преподавател Гергана Иванова, показаха отлични знания и умения и постигнаха високи резултати.

Сузан Расим Онбашиева  от IX e клас  се класира 17-та от общо 227 участници  и е първа в областта. Набрала е своите 103 точки за 27 минути и 27 секунди.Ученичката постигна резултат 103 от общо 128 точки за време 27m 27s.

Симана Юлиянова Петлева от IX e клас постигна висок резултат – 74 точки за време 29 минути 53 секунди.

За достойното си представяне учениците получиха сертификати от организаторите.

Ръководството на училището поздравява учениците и техния преподавател за трудолюбието им и за постигнатите  резултати  на международно ниво.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.