Талантите на СУ “Васил Левски“- Крумовград се развихриха


От няколко години, с ентусиазъм и упоритост,  се наложи една традиция в Средно училище „Васил Левски” – Вечер на талантите. Тя черпи енергия от духа на изявите, посветени на Апостола и е по повод на 19.ІІ.- патронния празник на училището ни.

За пореден път водещите  Магдалена и Васил, ръководени от г-жа Цветелина Антонова  и г-жа Петя Гинева, поздравиха с „Добре дошли“  гостите и публиката на тържеството.

С амбиция да покажат не само на какво са способни, но и да бъдат различни, на сцената излязоха рецитатори, актьори, музиканти, певици, танцьори .Старателно подготвени и видимо развълнувани, те се опитаха да спечелят аплодисментите на публиката. Добре дошъл бе всеки, който искаше да излезе на сцената, за да получи своите  „звездни  пет  минути”.

Началото на вечерта поставиха учениците от ХІ“е“клас с ръководители Карамфила Милчева и Христо Михайлов, които представиха рецитал от съвременни стихове за Васил Левски. Своята признателност към делото на Апостола изразиха и малките рецитатори от І“в“клас, с рецитал посветен на патрона на училището, под ръководството на своите учители-Надежда Арсова и Анка Топалова. Вълнуващо бе и изпълнението на малката Бейза от ІІ“а“ клас.

Доказателство за талантите в нашето училище бе представянето  на учениците от четвърти клас и техния „Танц на миньоните” с ръководители Кичка Арнаудова, Здравка Терзиева, Бояна Янкова и Фанка Огнянова, а учениците от втори клас забавляваха публиката с изпълнение на  забавни стихчета на английски език с ръководител Анка Иванова.

В песните и танците се разкрива многообразието на народния гений и талант. Жизнерадостни или тъжни, те винаги са истински и вълнуващи.

Младите таланти на музикален клуб „Карамфилче” -Айча Ферад и Красимира Карамфилова -завладяха присъстващите с песента „Мечта за изгрева”, а талантливите танцьори с ръководител Митко Карамфилов  накараха всички да се разкършат с един корейски танц. Вечерта продължи на музикална вълна с един „Екорап“  с  ръководител Кръстина Йорданова и  танца „Танцувайте с нас” в изпълнение  на ученици от І“ в“ клас с ръководители Надежда Арсова и Христина Бекярова.

Присъстващите реагираха бурно и неподправено по детски, радвайки се на прекрасното представяне на участниците от ІІ“а“клас с ръководител Даниела Бояджиева. Те ги накараха за кратко време да си изплетат по един чифт чорапи с песента „Седнало е Джоре“. Северняшки танц „Стамена” представи танцов състав „Пъстра китка” с ръководител Йорданка Мамирева.

Всеки човек се ражда с някакъв талант, но за да успее с него, първо трябва да го открие. Да работи всекидневно и упорито, за да го развие.  Да, нашите таланти ги откриват учителите. Те са тези, които заедно с родителите работят системно и упорито, за да ги развият. Защото успехът се крие в 5 процента талант и 95 процента труд. С талант и труд, невероятните актьори от ІІІ“б“ клас с ръководители Николина Иванова и Мария Димитрова  представиха драматизацията „Сливи за смет”. Една „Съвременна история за баба, внуче и компютър” представиха  талантливите актьори от ІV“а“ клас с ръководители Здравка Терзиева и Фана Жекова.

Изпълненията и на малките, и на големите таланти спечелиха аплодисментите на публиката.

Щастието е скрито в малките неща, в онези специални моменти, споделени със специални хора. Животът е сцена, трябва да се подготвим да стъпим на нея уверени и свободни, със самочувствие, както направиха нашите таланти – талантите на Средно училище “Васил Левски“.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.