ПРИВЕТСТВИЕ НА ДИРЕКТОРА НА СУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – ГР. КРУМОВГРАД ПОСЛУЧАЙ 24 МАЙ – ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ


УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ,
      УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

За мен е удоволствие да ви поздравя по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост!

Всяка година 24 май идва с блясъка на своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух през вековете, утвърдил се, като най-светлия, най-съкровения, най-българския празник. Празник на преклонение пред делото на светите братя Кирил и Методий.

Прекланяме се пред духовния подвиг на техните ученици – великите първоучители, съхранили корените на българската идентичност. Тяхното дело е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука, за народно самоопределение и култура, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност.

Днешният празник се свързва с творчеството, образованието, науката и духовността. На този ден благодарност заслужават хората, които съхраняват родния ни език и възпитават поколенията след нас.

                      Уважаеми учители,

Пожелавам ви все така с любов и внимание да продължите да извършвате великата си мисия – да образовате децата, бъдещето на България. Благодаря ви за енергичното, безрезервно и успешно включване в прилагането на информационните и комуникационни технологии в обучението от разстояние. Нека творческият ви устрем бъде възнаграден, чрез успехите на вашите възпитаници.

                      Скъпи ученици,

И тази учебна година, въпреки пандемията, оценихме усилията на  стотина от вас, които постигнаха завидни резултати в олимпиади, състезания и конкурси. Обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света. Желая ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването ви! И помнете – „Народността не пада там, дето знанието живей”!

                    Уважаеми съграждани, просветни и културни дейци,

С вашата ежедневна подкрепа училището ни постигна високи образователни резултати. Без подкрепата на родителите не бе възможно успешното провеждане на обучението и подкрепата на личностно развитие от разстояние в условията на епидемичната обстановка. Бъдете здрави и помнете, че и занапред ще разчитаме на вас!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЦВЕТАН ТЕРЗИЕВ
Директор на СУ „Васил Левски“
    гр. Крумовград

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.