„Народността не пада там, дето знаньето живей”!


Средно училище „Васил Левски“ – гр. Крумовград виртуално отбеляза   24 май- ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

        По традиция 24 май всяка година идва с блясъка на своята тържественост в СУ “Васил Левски“- гр. Крумовград. Тази година заради условията на извънредна ситуация, за първи път в историята на образованието, ученици и учители, гости и родители не се събраха  в двора на учебното заведение. Празникът бе отбелязан по различен начин, от разстояние, но с присъщия дух и настроение.

Целият май бе подчинен на Инициативата „Месец май – месец на българското образование“.  В електронна среда се проведоха много празнични уроци, презентации и концерти, рецитираха се стихотворения, посветени на светите братя Кирил и Методий, изработени бяха виртуални изложби, електронни книжки от проекти и  рисунки. Учениците взеха активно участие в обявените конкурси, посветени на празника. Една  от най-значимите инициативи бе обявеният онлайн конкурс за есе от училището на тема “В началото бе словото…“, където взеха участие и ученици от област Кърджали. Всички инициативи бяха свързани с духовността, родолюбието и ценностите.

     

Празничният ден – 24 май започна с  приветствие  от директора на училището господин Цветан Терзиев, чрез сайта на училището. Той се обърна към всички учители,  съграждани, просветни и културни дейци и им пожела  все така с любов, внимание и подкрепа да продължават да извършват великата си мисия – да образоват децата, бъдещето на България. Благодари им за енергичното, безрезервно и успешно включване в прилагането на информационните и комуникационни технологии в обучението от разстояние. Към всички ученици се обърна с думите „Обичайте, ценете и пазете своя език и култура. Не забравяйте, че чрез него получавате знание, а знанието е прозорец към света. Желая ви здраве, реализирани мечти и широко отворени врати по пътя на усъвършенстването ви!  И помнете – „Народността не пада там, дето знаньето живей”!“

Обърна се към съгражданите си и  просветните  и културни дейци, като подчерта, че с тяхната ежедневна подкрепа училището е постигнало високи образователни резултати. Изтъкна, че без подкрепата на родителите не би било възможно успешното провеждане на обучението и подкрепата на личностно развитие от разстояние в условията на епидемичната обстановка. Пожела им да бъдат здрави и да знаят, че и занапред училището ще разчита на тях!

След словото на директора всички имаха възможността да се  насладят  на поздравленията с великолепните видео клипове и презентации, изготвени от ученици и с участието на ученици. По този начин учениците изразиха своята огромна благодарност и дълбока признателност към великото дело на Св. св. Кирил и Методий.

Поздравителни адреси бяха получени от г-н Асим Адемов – член на Европейския парламент, г-жа Милена Дамянова – председател на Комисията по образованието и науката в 44-то Народно събрание, г-н Гроздан Колев – Началник на Регионалния инспекторат по образованието, г-жа Себихан Мехмед – Кмет на Община Крумовград и д-р инж. Илия Гърков  Изпълнителен директор  „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД.

Петранка Вълканова

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.