Ученичка от СУ „Васил Левски“ град Крумовград е класирана в разширения състав за подготовка и участие в XXV международна олимпиада по астрономия


Осмокласничката Николина Александрова Маджарова не за първи път получава адмирации за успехите си в олимпиади и състезания. Миналата година тя участва в национален кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда и национален кръг на олимпиадата по астрономия. Любовта и към природните науки и пословичното и трудолюбие се наградиха и тази година.

Николина е класирана на III място в разширения състав за подготовка и участие в XXV международна олимпиада по астрономия. Преди броени дни тя донесе тази новина от участието си в лагера за подготовка за международната олимипиада, който се проведе от 24 август до 2 септември 2020 година с двадесет участници в националния кръг на тазгодишната олимпиада по астрономия в ЦПЛР-НАОП „Николай Коперник“ град Варна.

След селекцията на най-добрите от националната комисия по астрономия, нашата ученичка е включена в олимпийския състав, където ще представлява както СУ „Васил Левски“ – град Крумовград, така и България на международната олимпиада по астрономия.

  

Вярваме в отличната подготовка на Николина Маджарова за достойно представяне на международната олимпиада по астрономия. Желаем и здраве и нови успехи!

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.