Ванеса Кайрякова от СУ „Васил Левски” – Крумовград – класирана на второ място на Националния кръг на KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS


„Кangaroo Global Linguistics 2020“ се организира у нас от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, създадена от издателство Клет България. Националното състезание по английски език датира от 2007 г. и се утвърди през годините като едно от най-мащабните и престижни езикови съревнования у нас. Близо 60 хиляди ученици на възраст от 8 до 18 години са участвали до този момент в „Kangaroo Global Linguistics“, за да покажат наученото. Съревнованието е под формата на тест и се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA).

Въведеното през март извънредно положение заради пандемията от коронавирус наложи отлагането на състезанието за есента. Но това се оказа възможност за нашите участници да задълбочат подготовката и обогатят знанията си, за да демонстрират сега най-доброто от себе си.

На 26.09.2020г ученици от СУ „Васил Левски” взеха участие в  Националния кръг на състезанието по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Ученичката Ванеса Кайрякова от 9е клас, с ръководител г-жа Шенай Хасан, се класира на призовото второ място в страната на ниво В1.

Отлични резултати показаха и другите  ученици: Мелих Мюмюн и Александра Бобова от 6а клас, Александър Каменов от 6в клас, Калоян Каров от 8е клас и Дениз Смаил от 11а клас. Участниците демонстрираха отлични знания и умения по английски език и представиха достойно своето училище и учителите си  – г-жа Цветелина Антонова,  г-н Христо Михайлов и г-н Милен Манолов. Те се състезаваха заедно с  ученици от цялата страна, като работиха върху тестови задачи с избираем отговор и създаване на текст по зададена тема.

Награждаването на учениците – победители в Националното състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, както и на подготвилите ги учители, се провежда по традиция по време на Деня на Кеймбридж. Това е 14-ото поред издание на най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас и в Югоизточна Европа. Тази година, поради извънредната ситуация, Денят на Кеймбридж се проведе виртуално и победителите в състезанието ще бъдат наградени в излъчилите ги училища.

Ръководството на СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград поздравява всички участници в състезанието и техните ръководители за постигнатите високи резултати.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.