Участие на ученици от СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград в Национално състезание за речеви и комуникативни умения на английски език


 

Традиция в Иновативно средно училище „Васил Левски“, град Крумовград е ежегодното участие на ученици в редица състезания по английски език. За пореден път те доказват, че притежават отлични умения и компетентности и са конкуренти на учениците от езикови гимназии, колежи,  частни езикови центрове и школи.

На 19.10.2021 г. в ЕГ „Христо Ботев“ се проведе областния кръг на Национално състезание за речеви и комуникативни умения на английски език. Ученичките Айсу Мехмед от VIIв и Селин Сюлейман от Xа клас с вдъхновение и опитност представиха своите идеи пред журито. Те говориха по темата, вписваща се в мотото на състезанието: “A smooth sea never made a skilled sailor” – Franklin D. Roosevelt.

Проверката на знанията и уменията на учениците се извършва в два модула:

  1. Предварително подготвено устно представяне по темата;
  2.  Свободен разговор с членовете на журито. Състезанието се провежда в две възрастови групи: I възрастова група – ученици от VI до VIII клас и II възрастова група – ученици от IX до XI клас.

В миналогодишното състезание  Селин Сюлейман взе престижното трето място на областно ниво в своята възрастова група, а Айсу Мехмед се класира на национален кръг, след като на областния взе призовото място в своята възрастова група.

Пожелаваме успех на нашите момичета и тази година!

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.