Училището е член на асоциация на Кеймбридж училищата в България


Средно общообразователно училище „Васил Левски”, гр.Крумовград,

пълноправен член на

Асоциация на Кеймбридж училищата в България
Cambridge Schools Association in Bulgaria

 

Асоциацията е създадена през 2005г. от издателство ПОНС България ЕООД, изключителен представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. От декември 2007 г. Асоциацията е регистрирана ф. дело 17200 от 2007 г. на Софийски градски съд. като сдружение с нестопанска цел.Днес в Асоциацията членуват над 65 от най-добрите училища в страната и интересът към нея непрекъснато нараства.

СОУ „Васил Левски”, гр.Крумовград членува в Асоциацията от 2010 година, отговаряйки на критериите за членство – повече от 10 години училището работи по учебните системи за обучение по английски език на Cambridge University Press и вече 6 години осъществява прием и обучение след VІІ клас в профилирана паралелка с интензивно изучаване на английски език.

В Х, ХІ и ХІІ класове на чуждоезиковия профил, обучението по английски език се провежда по специализираните учебни системи Objective, чрез които се постига владеене на английски език на нива В2 и С1 според Европейската езикова рамка. По желание на учениците се организира явяване на изпит за получаване на сертификат от Cambridge University за владеене на английски език, както следва:

1. За владеене на ниво В2 – Първи сертификат ( FCE)

2. За владеене на ниво С1 – Сертификат за напреднали (CAE)

 

Езиковата подготовка за сертификатните нива на Cambridge University дава:

1. Солидна база езикови знания и умения за успешно полагане на ДЗИ по английски език.

2. Успешно полагане на приемни изпити по английски език във всички ВУЗ в страната.

3. Освен това, сертификатът на Cambridge University за владеене на английски език е най-престижният и световно признат документ за владеене на езика. Той е ключът, който отваря вратите на редица чуждестранни университети и колежи.

4.Сертификатът е необходимо условие при започване на работа в международни фирми и компании.

Публикувано в Новини с етикети , . Постоянна връзка.