В навечерието на Трети март, нека си спомним…


Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград е институция, която възпитава своите ученици в ценности, почит и уважение към миналото. Светът е различен, но това не трябва да пречи да се отдава почит към героите, които са дали живота си за България.

В навечерието на Националния празник на Република България, когато отдаваме почит към всички, които са дали живота си, за да можем да се наречем свободни и нашите възпитаници избраха да си спомнят. Учениците от Vа, Vб, Vв, Vг, XIа, XIб, XIв и XIе клас, по предварително изготвен график по паралелки, при спазване на противоепидемичните мерки, поднесоха цветя пред паметната плоча на един от символите на българската свобода – Васил Левски.

 

Миналото е изключително важно, защото миналото е коренът, който дава жизнени сили на бъдещите поколения да продължават напред, да градят своето бъдеще.

Мероприятието беше организирано от учителите по история и цивилизации – Златка Дуралиева, Соня Димитрова и Илиян Тосков, които в своята работа винаги целят насърчаване на учениците да ценят миналото и да гледат с жажда към бъдещето.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.