СУ „Васил Левски“ – Крумовград изпрати своите зрелостници


С много вълнение, емоции  и очакване момичетата и момчетата от Випуск 2021 за последен път се събраха  в училищния двор на СУ „Васил Левски“ – гр. Крумовград. Горди със своята зрелост, но някак плахи пред неочакваното, но желаното, те със сълзи на очи си припомниха лудориите в училище, своите преподавателите и класни ръководители, оставили трайна следи в душите и сърцата им.

Тъжен, но и радостен миг. Тъжен за училището, защото поредният випуск напуска класните стаи, но и радостен за зрелостниците, защото те завършват своето дванадесетгодишно обучение и окрилени от младостта, поемат по широкия път на живота.

Тази година СУ „Васил Левски“ – Крумовград изпрати 3 паралелки:

– XII „а” клас – профил „Природоматематически”, с класен ръководител Галя Карапачова;
– XII ”б” клас – профил „Технологичен – Туризъм”, с класен ръководител Соня Димитрова;
– XII „е” клас – профил „Чуждоезиков”, с класен ръководител Христо Михайлов.

Тържеството започна с посрещане на училищното знаме, изслушване на химните  на Република България и на Европейския съюз, след което директорът на училището Цветан Терзиев  се обърна към присъстващите като изтъкна, че  както всяка учебна година, училището  се разделя с порасналите вече свои възпитаници.

Развълнуван директорът на иновативното училище за последен път се обърна към зрелостниците и отправи своето послание към тях: „Вие оставихте следа в историята на училището ни с успехите на олимпиади и състезания, с изпълненията на актьори и рецитатори, с доброто отношение към учителите си, с благотворителни кампания и участие в туристическия отряд, с естетичните послания и емоции.

И добави: Всичко, което сте научили в училище ви пожелавам да успеете да го приложите в живота. Казват, че мъдростта на живота не е в това да знаеш всичко, а да знаеш достатъчно, за да прецениш правилно всяка ситуация, да вземеш най-подходящите решения, да различаваш доброто от злото. Всеки от вас е различен, с различни възможности. Но най-важното е всеки да повярва в себе си, че може. Вярвайте, във   вътрешния си глас, посрещайте трудностите смело, а успехите с идеята, че можете и още.“

Директорът поздрави педагогическата колегия  за доказания професионализъм, а родителите за  подкрепата и доверието към учителите и служителите в СУ „Васил Левски” – гр. Крумовград.

Накрая той пожела на младите хора  да бъдат здрави, смели и креативни, достойни възпитаници на СУ „Васил Левски“  и да съхранят човешкото в себе си.

Последваха прочувствени и вълнуващи слова от името на зрелостниците.  Сълзи напираха в очите на всеки зрелостник  в знак на благодарност към своите учители и класни ръководители, а в небето полетяха десетки гълъби.

Директорът  връчи  грамоти и предметни награди на зрелостниците, завършили с отличен успех гимназиалната степен, както и за класиране на призови места в олимпиади, състезания и за активност в извънкласните дейности.

Последва прочувствено прощаване с училищното знаме .Спазвайки противоепидемичните мерки те се поклониха пред знамето на раздяла.

И ето ги днес, зрелостниците – випуск 2021, неузнаваемо променени, сигурни в себе си, със знанията и уменията си, с опита, със самочувствието, което придобиха в своето училище  през годините, следвайки избрания от  тях път. Изправени на прага на живота, те гледат към своето бъдеще с вяра и оптимизъм,  с благодарност към училището, което им е дало всичко необходимо да поемат по своя път, имайки куража винаги да успяват.

На добър път!

 

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.