ПОЗДРАВ


ОТ ДИРЕКТОРА НА СУ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – ГР. КРУМОВГРАД ПОСЛУЧАЙ  24 МАЙ – ДЕН НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА КНИЖОВНОСТ

  УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ, СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

За мен е удоволствие да ви поздравя по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

24 май е свещен празник, защото е празник на духовността, на просветата, културата и славянската писменост. Тази писменост, която ни е съхранила като народност, като личности и която се борим да пребъде, за да пребъдат мечтите ни за светло и прекрасно бъдеще. Няма сърце, което да не трепне при звуците на „Върви народе възродени…“ и да не сведе глава пред величието на словото, на българското слово, което ни превежда през величествените епохи на човешкото развитие до върховете на световното познание.

На 24 май се прекланяме и пред труда на българския учител – понесъл на раменете си огромната отговорност да просвещава и възпитава най- голямото съкровище на земята – децата. В неговите очи свети възторженият пламък на амбицията да подкрепи и насърчи колебливата детска ръка, изписваща първата думичка „мама“. В неговото сърце гори безкрайната сила на търпението, добротата, толерантността и съпричастието. Затова се прекланяме пред скромния, всеотдаен човек – УЧИТЕЛЯ!

Уважаеми учители,

В този ден  искам да  ви благодаря за това, че не спирате да  умножавате знанието и да  давате надежда.

В днешните дни, които са предизвикателство от световен мащаб, вие  помогнахте да съхраним своя дух, да преминем и през този път. В дните на обучение от разстояние бяхте  с книгите, с виртуалните изложби и онлайн концертите. Показахте изключително висок професионализъм – изправяхте се пред множеството предизвикателства, откривахте решения на необичайни проблеми, овладявахте нови умения.

На този светъл празник ви пожелавам  да поддържате пламъка на съзиданието, любовта към знанията и светлия порив към напредък и просвещение. Желая от сърце творчески дух и оптимизъм, щастие и успехи, много здраве и сили, решимост и единство, за да съхраним българския национален дух, просвета и култура.

Поклон пред отдадеността, с която работите, превръщайки учителската професия в съкровена кауза!

Скъпи ученици,

И тази учебна година, въпреки трудностите, оценихме усилията на  стотина от вас, които постигнаха завидни резултати в олимпиади, състезания и конкурси.

Бъдете отговорни към своето образование и любознателни към заобикалящия ви свят. Знайте, че училището е онзи нестихващ извор на знание, който ще ви даде основите и ще ви подготви за трудния житейски път.

Няма нищо по-красиво от високия дух и нищо по-силно от знанието!

Нека не стихва жаждата ви за знания и духовно извисяване!

Поздравявам ви с празника и ви желая крепко здраве, много вдъхновение и успехи!

Уважаеми съграждани, просветни и културни дейци,

Изказвам дълбоко уважение и почит към енергията, вдъхновението и любовта, които влагате в работата си, за творческия пламък, който никога не гасне у вас, за приноса ви за опазване на културната памет на Община Крумовград.

Продължавайте да съхранявате българския национален дух, традициите и ги предавайте на идните поколения!

Вярвам, че народ, който празнува книжовността и знанието, има силата да се справи с най-трудните изпитания на живота и да продължи пътя си напред!

 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЦВЕТАН ТЕРЗИЕВ
Директор на СУ „Васил Левски“
Крумовград

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.