ПОЗДРАВ ОТ ДИРЕКТОРА НА УЧИЛИЩЕТО ПО ПОВОД ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ


   Драги ученици,
  уважаеми служители, родители и съграждани,

На 22 септември 1908 г. българският народ обявява своята независимост от Османската империя. Този ден е върхът в усилията на българския народ, който мечтае да изгради свободна и независима държава за бъдещите поколения. На политическата карта на Европа се появява Царство България, а княз Фердинанд е обявен за цар.

„Винаги миролюбив, Моят Народ днес копнее за своя културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не треба да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на Народа Ми, такава е неговата воля – да бъде според както той иска“, се казва в манифеста на княз Фердинанд, с която се провъзгласява независимостта от Османската империя.

Това е ден, в който трябва да си припомним, че ако искаме да бъдем успешни и да просперираме, то трябва да бъдем единни като нация и да работим за общите интереси на обществото.

Само едно просветено общество е гарант за независимост и просперитет, а Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград е училище, което  осъзнава ролята на образованието и се стреми да възпитава своите ученици в морални и духовни ценности, които да ги превърнат в стожер за просперитет на Родния край и Отечеството.

Честит празник! Да живее свободна и независима България!

ЦВЕТАН ТЕРЗИЕВ
Директор на СУ „Васил Левски“
гр. Крумовград

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.