Танцьори от СУ “Васил Левски“ – гр. Крумовград с първа награда и плакет от XXIV Национален музикално-фолклорен конкурс „ОРФЕЕВО ИЗВОРЧЕ“ гр. Стара Загора, 2024г


Учениците от фолклорна танцова група „Пъстра китка“ от СУ “Васил Левски“ – гр. Крумовград с художествен ръководител Даниела Бояджиева отново спечелиха първото място с участието си в XXIV Национален музикално-фолклорен конкурс „ОРФЕЕВО ИЗВОРЧЕ“ в гр. Стара Загора, който се проведе от 19 до 21 април 2024 г.

И тази година конкурсът е включен в „Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби“. Той се провежда с подкрепата на Министерство на културата на Република България, Община Стара Загора, фондация „Български фолклор“,  Регионален исторически музей – Ст. Загора, НФ „Култура“ към КТ Подкрепа, Ротари клуб – Ст. Загора.

Целта на конкурса е изява на талантливи деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално, танцово и изобразително изкуство, както и запазване и обогатяване на българската национална култура.

Талантливите танцьори спечелиха първото място в категория „Народни хора“ – „Групи за пресъздаване на автентичен фолклор“ в ІІІ-та възрастова група. По регламент съставите се представят с две хора като едното трябва да е от региона, от който идват и да е автентично. ФТГ „Пъстра китка“ представи пред жури хора от различни фолклорни области както  и  Крумовградско хоро, с което заслужено им бе присъдено призовото място.

Поздравления за талантливите танцьори от СУ “Васил Левски“ – гр. Крумовград!

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.